PMU Paardenraces

Online paardenweddenschappen op Circus

Circus, dé site om te wedden op paardenraces

Circus is de place to be om al je online sportweddenschappen uit te brengen op meer dan 50 verschillende sporten. Paardrennen, ook wel de paardenkoers of rensport genoemd, is al jaar en dag een van de populairste sporten bij liefhebbers van sportweddenschappen en mag dus zeker niet ontbreken. Wij bieden je dan ook een uitgebreid gamma aan mogelijkheden op paardenraceweddenschappen.

Wil je je eens aan een gokje wagen, maar weet je niet op welke hengst je moet inzetten? Geen nood, hieronder geven wij je enkele tips en nuttige informatie om je weddenschap te plaatsen en je winstkansen te verhogen.

De paardensport

Bij een paardenrace nemen een aantal paarden, die worden bereden door een ruiter of jockey, het tegen elkaar op om als eerste de finishlijn te bereiken. Nou, logisch? Toch komt er veel meer bij kijken dan je zou denken. Er zijn tal van elementen waarmee je rekening moet houden wanneer je een weddenschap plaatst op een paardenkoers.

Een aantal factoren waar je op moet letten, zijn de ondergrond van de renbaan, de staat van het terrein en de gekozen discipline. Daarnaast speelt ook de afstand een rol: terwijl het ene paard uitblinkt in de sprint, zijn andere paarden dan weer beter in lange afstanden. Ten slotte kunnen ook de weersomstandigheden van belang zijn. Ontdek alle elementen die je het best in het achterhoofd houdt wanneer je je op de renbaan waagt.

De verschillende disciplines

De paardensport bestaat uit een aantal verschillende disciplines. De populaire drafraces worden gehouden over een afstand van 1.800 tot 3.000 meter. Daarbij berijdt de jockey zijn paard en spoort hij hem aan om zo snel mogelijk de finish te halen. De trailerdrafraces worden op hun beurt afgelegd met een ‘sulky’, een karretje met twee wielen, van waaruit de jockey zijn paard aandrijft.

Bij de Flat-races of vlakke races gaan de paarden de strijd in galop tegen elkaar aan over een afstand van 900 tot 4.000 meter. In Chase-races moeten de paarden een renbaan doorkruisen die bezaaid is met verschillende kleine obstakels zoals heggen, balken of bassins. Bij een Hurdle-race moeten de paarden grotere obstakels overwinnen zoals hekken. Bij Chase- en Hurdle-races is dus niet enkel de snelheid van het paard, maar ook zijn springtechniek van groot belang.

Wanneer je regelmatig weddenschappen uitbrengt op paardenraces, zal je ook af en toe een Handicap-race tegenkomen. Daarbij worden de sterkste of favoriete paarden benadeeld doordat ze tijdens de race bijvoorbeeld meer gewicht moeten meedragen. Slaagt het paard er alsnog in de race te winnen, dan wordt dit paard een ‘Handicap Horse’ genoemd.  

Iedere dag vinden er tal van paardenraces plaats, waardoor je een ruime keuze aan weddenschappen op Circus kan plaatsen. Kies jouw favoriete discipline en plaats je weddenschap. Daarna kan je de wedstrijd livestreamen op Equidia om te zien of jouw paard het haalt van de andere.  

Turf, Dirt en All Weather

De termen Turf, Dirt en All Weather verwijzen naar de ondergrond van de renbaan tijdens de paardenrace. Je moet de ondergrond steeds in het achterhoofd houden wanneer je een weddenschap plaatst op een paardenrace, aangezien deze een rechtstreekse invloed heeft op de prestaties van de paarden. Bij een Turf-race lopen de paarden op een renbaan van gras en bij een Dirt-race lopen de paarden op een ondergrond van zand. Een All Weather-race betekent dat de race gehouden wordt op een ondergrond die bestand is tegen alle weersomstandigheden.  

De paarden en jockeys

Er doen meerdere soorten paardenrassen mee met paardenraces, maar de Engelse volbloedpaarden die specifiek voor de sport werden gefokt zijn doorgaans het snelst. Wanneer je online gaat wedden op paardenraces, is het slim om op voorhand je huiswerk te doen en je te informeren over de voorgaande prestaties van het paard.

Als je op de naam van het paard klikt, krijg je informatie over de leeftijd, het geslacht, de afkomst en de trainer van het paard. Daarnaast vind je ook een overzicht van zijn laatste prestaties. Die prestaties worden weergegeven via een reeks cijfers, hoofdletters en kleine letters. Ze geven respectievelijk de plaats aan waarop het paard is geëindigd, de eventuele fouten die gemaakt werden en de discipline. Aan de hand van de prestaties kan je opmaken in welke discipline een paard gespecialiseerd is.

Overzicht disciplines:

Letter

Discipline

A

Trailerdraf

C

Cross

H

Hindernissenrace

M

Draf met jockey in het zadel

P

Galop

De grote paardenraces

Wereldwijd worden er ieder jaar tal van paardenraces gehouden. De internationale paardenraces waar iedere fan van paardrennen naar uitkijkt, zijn onder meer de Arc de Triomphe in Frankrijk, de Dubai World Cup in de Verenigde Arabische Emiraten, de Cheltenham en Grand National in het Verenigd Koningkrijk en de Breeders Cup in de Verenigde Staten.

Daarnaast zijn er ook hippodromen die ieder jaar in het oog springen, zoals de Hippodrome de Vincennes in Parijs, het mecca voor drafraces. Voor de vlakke races zijn de renbanen van Chantilly en Longchamps de grote referenties.

Ook in België zijn er vijf hippodromen waar drafraces worden georganiseerd: de Wellingtonrenbaan in Oostende, de Jekerhippodroom in Tongeren, de Hippodroom van Waregem (Waregem Koerse), de Hippodroom van Kuurne en de Hippodrome de Wallonie in Ghlin. 

Hoe wed je op paarden bij Circus?

Op Circus beleef je de sport nog intenser en geniet je van de beste noteringen op online paardenweddenschappen of turf-weddenschappen. Je kan er wedden op zowel Belgische als internationale wedstrijden en verschillende disciplines. Er is niets zo eenvoudig: je kiest een paardenrace, plaatst een weddenschap op de paarden met de beste noteringen en volgt de wedstrijd live vanuit je zetel. Maar hoe plaats je je weddenschap nu precies?

Circus biedt weddenschappen op paardenrennen aan in gemeenschappelijke massa. Dat betekent dat er geen limiet wordt gesteld op de winsten en dat bij het aanbod de referentieweddenschappen worden verzekerd (Simple Gagnant, Placé, Tiercé, Quarté, Quinté ...).

Je kan op één of meerdere paarden wedden, al dan niet in de juiste volgorde. De eenvoudigste manier is om het paard te kiezen dat als enige de grote winnaar is van de race. Zo’n weddenschap heet ‘Simple Gagnant’. Kies je voor ‘Simple Placé’, dan win je wanneer jouw paard bij de eerste 3 eindigt en er minstens 8 deelnemers zijn.

Je kan ook weddenschappen plaatsen op twee paarden. Bij een ‘Couplé Gagnant’ wed je op de 2 paarden die volgens jou als eerste en als tweede over de eindstreep zullen rennen. Bij een ‘Couplé Placé’ zet je in op 2 paarden die bij de top 3 zullen horen.

Daarnaast kan je ook een ‘Tiercé’-weddenschap uitbrengen op de 3 paarden waarvan je denkt dat ze als eerste de finishlijn zullen bereiken, ongeacht hun volgorde. Bij een ‘Quarté’ en ‘Quinté’ moet je respectievelijk de 4 of 5 paarden opgeven die als eerste over de finish geraken én de volgorde waarin ze dat doen.

Bij een ‘Multi’-weddenschap kies je 4 tot 7 paarden en win je als je de juiste eerste 4 paarden in willekeurige volgorde kiest. Tot slot kan je met een ‘2sur4’ ook 2 paarden aanduiden die volgens jou bij de eerste 4 zullen eindigen, zonder dat hun volgorde hierbij van belang is.

Online wedden op Circus: paardenraces en zoveel meer

Spreekt de paardensport jou aan, maar zijn enkele begrippen nog niet helemaal duidelijk? Ontdek dan zeker ook onze tips en tricks om online te wedden op paardenraces en onze begrippenlijst over de turf.

Geef je de voorkeur aan andere sporten en heb je zin om eens een gokje te wagen? Bekijk dan snel eens onze andere sportweddenschappen en toernooien.

Onze beste noteringen
Profiteer van onze beste noteringen en zak het maximale bedrag in uw zak. Je inzet wordt automatisch afgeschreven.
Mijn e-mailadres
Voer een geldig e-mailadres in
Weet je niet meer welk e-mailadres bij je account hoort ? Neem contact op met onze klantendienst.
Algemene gebruiksvoorwaarden

Onze algemene gebruiksvoorwaarden zijn gewijzigd. Accepteer deze om verder te spelen en wedden.

Wettelijke stortingslimiet van € 500

Sinds 6 april vraagt de Kansspelccommissie spelers om elke website die zich niet aan de regels van de stortingslimiet houdt aan te geven. Ze vermeldt dat er 'momenteel geen enkele verhoging van deze limiet kan worden toegestaan'.

Circus.be wil deze regel toepassen zonder de spelers te bestraffen, omdat de situatie te wijten is aan het onvermogen van de Kansspelcommissie om een verificatiesysteem bij de Centrale voor kredieten aan particulieren in te stellen. En dat, ondanks dat er een termijn van 18 maanden is verstreken na de publicatie van het koninklijk besluit van 25 oktober 2018.

Om de spelers niet te bestraffen, kunnen zij die dat wensen aanvraag om de stortingslimiet te verhogen indienen. De spelers die met de documenten van de website van de Centrale voor kredieten aan particulieren kunnen aantonen dat zij niet als wanbetaler geregistreerd staan, zullen hun stortingslimiet van € 500 kunnen verhogen op basis van het koninklijk besluit van 25 oktober 2018.

In deze context hanteren wij het volgende principe:

  • Als je al op onze website bent ingeschreven en je jouw 'wettelijke' limiet al hebt uitgeschakeld, verandert er niets voor je. Als je wilt, kan je de 'wettelijke' limiet heractiveren op de pagina met je persoonlijke instellingen. Deze limiet kan niet meer worden uitgeschakeld zonder dat je een bewijs aan levert dat aantoont dat je niet ingeschreven bent als wanbetaler bij de Centrale voor kredieten aan particulieren.
  • De wet schrijft een stortingslimiet van 500 euro per week voor. De speler kan deze limiet vrij verhogen mits een coolingdownperiode van 3 dagen en op de voorwaarde dat de speler niet bekend staat vanwege achterstallige betalingen in het bestand van de Centrale voor kredieten aan particulieren van de Nationale Bank van België (art. 6 van het Koninklijk Besluit van 25 oktober 2018).
  • Spelers kunnen deze limiet in alle gemak verhogen via de stortingspagina of de instellingen van hun account.
  • Als je je net geregistreerd hebt op onze site en je wilt de 'wettelijke' limiet uitschakelen, dan moet je ons een bewijs sturen dat je niet als wanbetaler geregistreerd staat bij de Centrale voor kredieten aan particulieren.
  • Als je buiten het Koninkrijk België woont, ben je niet aan deze controle onderworpen. Als je besluit, of besloten hebt, om de 'wettelijke' limiet uit te schakelen, verbind je je ertoe om verantwoord te spelen en aanvaard je dat wij niet aansprakelijk kunnen worden gesteld, omdat wij niet in staat zijn om te voldoen aan het hierboven genoemde Koninklijk Besluit.

Indien je je stortingslimiet wenst te verhogen, kan je de link naar de procedure gemakkelijk terugvinden op de pagina met je persoonlijke instellingen.

Daarnaast willen we je eraan herinneren dat onze site persoonlijke limieten per dag, week en maand aanbiedt. Deze limieten kan je na een periode van 72 uur aanpassen om je te helpen op een verantwoorde manier te spelen.

We willen je er ook aan herinneren dat je jezelf een gokverbod kan opleggen bij onze landbased speelhallen en casinos,op onze websites of de website van de Kansspelcommissie via een registratie in het EPIS-systeem.

Als je wilt beoordelen of je gokgedrag problematisch is, test het dan op http://gokhulp.be/

Je hebt jezelf momenteel uitgesloten

Op jouw verzoek ben je voor een periode van 6 maanden uitgesloten van onze website.

Neem, om deze zelfuitsluiting te annuleren, contact op met onze klantenservice.